Сено

Из нашите зоомагазини могат да се намерят различни видове сено, от много евтини до доста по-скъпи.

Не бих  искала да правя анти-реклама, но откровено казано повечето български видове сено не са особено качествени. Рядко съм попадала на добро такова . Повечето стоят на твърди клечки, в тях може да се намерят какви ли не странни неща, дори насекоми, а и свинчетата не ги ядат (поне моите 😀 )

Сеното е от изключителна важност за правилното храносмилане на свинчетата и трябва да присъства в неограничено количество, постоянно, по всяко време на денонощието!

Всеки сам избира какво сено да дава  според възможностите си и личните си предпочитания, но моят съвет е да не купувате твърдо сено, което стои на клечки. Понякога дори през пакета може да се усети. Може да попитате в зоомагазина кое сено е по-меко и кое по-твърдо. Вносните видове сено определено са по-добри, но и сред тях има такива, които или не се харесват на свинчетата, или не изглеждат или ухаят никак добре.

! Преглеждайте внимателно пакетите за мухъл, буболечки и други неприятни неща ! Некачествено, мухлясало или опаразитено сено може да докара куп здравословни проблеми на свинчето.

По този начин трябва да изглежда хубавото сено

Advertisements

Блог в WordPress.com.