Инфекция на пикочните пътища

Инфекция на пикочните пътища

Най-честите симптоми на тази инфекция са кръв в урината и ако морското свинче пищи, докато пишка. Други възможни здравословни проблеми, свързани с тези симптоми могат да бъдат пиометра (възпаление на матката), камъни в пикoчния мехур, цистит, артрит или травма на гръбнака.

За да се установи дали става въпрос за инфекция на пикочните пътища или за някое по-сериозно от изброените по-горе състояния, ветеринарят ви трябва да направи рентгенова снимка или ехография. Камъните в пикочния мехур са много сериозен проблем. Имайте предвид, че понякога те не могат да бъдат видяни на ехограф, но на рентген винаги се виждат. Ако при изследването не се виждат камъни, възпаление на матката, травми и други притеснителни неща, най-вероятно се касае за инфекция на пикочните пътища. Ветеринарят ви също така би трябвало да вземе проба от урината на свинчето, за да я изследва. Там ясно ще проличи какво не е наред.

Инфекцията на пикочните пътища се лекува с антибиотици. Често използван антибиотик е Bactrim, който се дава в продължение на 2 или повече седмици (тъй като тази инфекция е доста устойчива), в зависимост от това как се повлиява свинчето.

Ако ветеринарят ви не е направил рентген и тези симптоми продължават да са налични, въпреки приема на антибиотик, изискайте незабавно да се направи рентгенова снимка, защото може да се касае за много сериозен проблем.

Причините за тази инфекция на пикочните пътища могат да са бактерии или много често – системно пребиваване на мокра постеля. Затова, може да избегнете появата на проблеми като не оставяте свинчето да стои на мокро. Сменяйте по-често постелята му. Ако е дългокосместо, подрязвайте леко козината около дупето, защото се сплита и често е мокра.

Талашът не е добър материал за постеля, защото не абсорбира урината и остава мокър. Какъв материал да използвате за попиване на урина може да прочетете ТУК

 

Авторските права на този материал принадлежат на Lyn Zantow, Всички права запазени.
Вижте http://www.guinealynx.info/copyright.html за повече информация.
Преведено на български език с разрешение на автора на страницата.
Превод: GuineapigsBG
Източник - http://www.guinealynx.info/uti.html

This article Copyright by Lyn Zantow, All Rights Reserved.
http://www.guinealynx.info/copyright.html
Translated into Bulgarian with the permission of the author.
Translated by: GuineapigsBG
Adapted from: http://www.guinealynx.info/uti.html
Advertisements

Блог в WordPress.com.