Анорексия

АНОРЕКСИЯ /Отказ от храна/

Отказът от храна е изключително опасен, тъй като организмът на свинчето при нехранене бързо отказва да работи. След около 16-20 часа  на неприемане на храна, чернодробните клетки започват да се разпадат и когато това се случи, свинчето ще започне силно да влошава цялостното си състояние. Ако свинчето ви отказва да се храни, възможно най-бързо го заведете на ветеринар, за да се установи каква е причината за това.

Причините за отказ от храна могат да бъдат различни, но често това може да се дължи на бактериална инфекция на горните дихателни пътища, проблеми със зъбите, болка, натравяне, промяна на храната, неподходяща температура (прекалено горещо или прекалено студено), нетърпимост към определен антибиотик и дори загуба на друго свинче, с което е живяло заедно до сега. Ако отглеждате в една клетка две свинчета и едното почине, другото може тежко да приеме загубата на своето приятелче, затова наблюдавайте дали се храни и пие вода.

Според Harkness и Wagner, задължително във всички случаи на отказ от храна, трябва да се направи преглед на зъбите на морското свинче. Възможно е да има фрактура, абцес, но най-вече проблемът да е прекалено порастнали зъби. Повече за този често срещан и много сериозен проблем със зъбите прочетете ТУК

Ако свинчето ви отказва да се храни, ТРЯБВА да започнете да го храните на сила, това може да е животоспасяващо. Как точно и колко често, може да прочетете ТУК.

 

Авторските права на този материал принадлежат на Lyn Zantow, Всички права запазени.
Вижте http://www.guinealynx.info/copyright.html за повече информация.
Преведено на български език с разрешение на автора на страницата.
Източник - http://www.guinealynx.info/anorexia.html

This article Copyright by Lyn Zantow, All Rights Reserved.
http://www.guinealynx.info/copyright.html
Translated into Bulgarian with the permission of the author.
Adapted from: http://www.guinealynx.info/anorexia.html
Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.